zondag 24 juli 2011

Zaterdag 23 juli: welkom in het indianendorp!

Gisteren schreven we al dat de chirowietjes goed zijn aangekomen. Helaas brachten ze wel de regen mee, waardoor het indianendorp wat onder water stond. Maar nadat iedereen zijn bedje gevonden en opgemaakt had, kwam er al weer wat zon door de wolken. Dat was het ideale moment om te bewijzen dat ze echte indianen zijn. Zowel de speelclubs als rakwi’s moesten vijftien opdrachten volbrengen om toegelaten te worden tot het indianendorp. Onder andere opdrachten zoals een totempaal maken, speerwerpen, levende diertjes zoeken en eitjes overbrengen stonden op dat lijstje. Één van de opdrachten was ook het aanleren van de indianendans en dat ging heel erg vlot.
Na het avondeten (balletjes in tomatensaus met puree) speelden de rakwi’s een spel met als thema ‘Reis rond de wereld’. Hun kennis over de verschillende werelddelen werd getest bij de ambassade terwijl ze uit hun doppen moesten kijken om niet getikt te worden door Interpol. Het werd een spannend duel tussen de twee ploegen. De Rakwi's deden zo hard hun best tijdens de opdrachten, dat ze niet anders konden dan na het spel een douche te nemen. Hun kleren kunnen trouwens ook wel een wasbeurt gebruiken...
De speelclubs speelden een bosspel waarbij ze zich moesten opwerken van hulpindiaan tot opperhoofd om de vlag van de andere ploeg te kunnen veroveren. Dat moesten ze doen door hun wasknijper op iemand anders te zetten. Kiki kon de vlag van de tegenstanders uit hun kamp stelen en zorgde er zo voor dat haar groep het spel won.

Dat het een vermoeiende dag was, bleek al snel toen iedereen in zijn bed lag. De oogjes én mondjes gingen automatisch dicht en ze kwamen niet eerder open dan toen de leiding hen vanmorgen kwam wekken met indianenmuziek. 


Hier nog enkele foto's: (klikken om te vergroten)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten