maandag 25 juli 2011

Maandag 25 juli

Terwijl de Speelclubs en Rakwi’s al volop aan het ontbijten waren, stonden de Ribbels vanmorgen te trappelen om op bivak te vertrekken. Mooi op tijd zaten ze op de trein richting Brussel om daar over te stappen naar Turnhout. De bus en hun voetjes brachten hen uiteindelijk tot aan het paviljoen. Nadat ze snel hun bedjes opmaakten, stonden de koks al klaar met heerlijke spaghetti. Al hadden die dat ook wel een beetje te danken aan de speelclubs die in de voormiddag geholpen hebben met het maken van de saus. De Rakwi’s gingen in de voormiddag op survival en trotseerden hoogtes en laagtes.
Na het middageten was het voor de Ribbels tijd om ook toe te mogen treden tot het indianendorp. Maar net zoals de speelclubs en rakwi’s moesten ook zij opdrachten vervullen zoals sluipen, rebussen oplossen, eitjes overgooien en een parcours afleggen.
De Speelclubs deden ’s middags een activiteit in thema leger en een spel met thema Reis rond de wereld. Er werd door hen weer heel wat heen en weer gelopen in het bos, maar dat deden ze met veel plezier! Vanavond schrijven zij briefjes naar huis en spelen ze een leuke quiz met voor elk wat lekkers.
De Rakwi’s gingen naar de zwemvijver om vlotten te bouwen. Leidster An leerde hen sjorren om zo een stevig vlot te maken met sjorbalken, touw en tonnen. Ze maakten twee vlotten en gingen het water op. Één van de vlotten overleefde de tocht naar de overkant niet. Bijgevolg vielen Joke, Axel, Jarne en Pieter in het water.
Daarnet aten we boterhammetjes en eitjes met spek, 't was lekker!
Foto's van vandaag kan je hier vinden via deze link:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten