zondag 24 juli 2011

Zondag 24 juli: een actieve dag!


De regen bleef vandaag gelukkig achterwege, waardoor we zowat gans de dag buiten konden spelen. In de voormiddag maakten de speelclubs een leuke dromenvanger om hun slechte dromen te vangen en goede dromen door te laten. Daarna speelden ze nog een spel waarbij ze land moesten veroveren. Na het middageten (worst, appelmoes en patatjes), hielpen ze met Flupje Mazzel om het goud uit de goudmijn van zijn oom te zoeken. Geen eenvoudige opgave want daarvoor moesten ze eerst cowboy worden en dus een paard hebben. Nadat dit gelukt was, bleven de speelclubs niet stilzitten. Leidsters Emelie en Sarah zorgden voor nóg een bosspel, waarbij ze zo snel mogelijk hun zes koeien moesten verkopen aan de veehandelaar. Een hele namiddag vol spannende opdrachtjes en spelletjes dus. 

De rakwi’s deden in de voormiddag een grote speurtocht over het volledige domein. Ze moesten niet alleen de weg vinden, maar onderweg ook nog plezante opdrachtjes uitvoeren. Zo moesten ze bijvoorbeeld zorgen voor drie verschillende soorten wc-papier, een kous en een busje water uit de zwemvijver. Na het middageten was het tijd voor paintball, uitgerust met vuile kleren trokken ze naar het bos om zich volledig te laten gaan met de waterpistolen gevuld met gekleurd water. Voor het avondeten deden ze nog snel droge kleren aan om enkele harde pleinspelen te  pleinen. Leidster Hannelore was een beetje té hevig en loopt nu enkele dagen met een steunverband rond.

De boterhammen met soep stilden hun honger zeker en vast. Deze avond stond er voor beide afdelingen een iets rustigere activiteit op het programma. De speelclubs testten hun kennis in een spannende quiz en de rakwi’s deden vertrouwensspelletjes.    

Hier nog enkele foto's:











Geen opmerkingen:

Een reactie posten